Vedomé lucidné snívanie, 5/5, Snová realita

Základy, základy a zase základy

Máme zámer, cieľ, píšeme sny a k tomu sme pridali mapu snov. To je veľmi slušný základ a myslím skutočne základ, pretože s tým, čo sme si povedali v predchádzajúcich článkoch, sa dá pracovať aj mesiace, možno roky. Vo väčšine kníh a článkov na internete sa dozviete, že si máte písať sny na pár stránkach a potom už sa ide na techniky a na to, ako byť v sne, stretávať snové postavy atď. Je to krásne a zaujímavé, ale už sa nevenuje toľko času základom. A to je dôležité. Ako budú postupne pribúdať sny a potom aj postupne vedomejšie sny, vedenie denníka je stále na prvom mieste. Len za úplne bežné sny začneme neskôr písať uvedomelejšie a potom vedomé sny.

 Celkovo ide o to stále ísť ďalej, vyvíjať sa, neustrnúť "len" na zapisovanie snov. Stále by tam mala byť radosť a túžba po poznaní. Ako vás to začne štvať a unavovať, tak je treba sa zastaviť a vrátiť sa späť. Pozrieť sa na to, čo robím zle. Snovú mapu si môžeme viesť stále ,alebo ako nám to vyhovuje. Je dobré mať na pamäti, že všetky tieto techniky sú len prípravou pre vedomý sen. Akonáhle začneme dosahovať častejšie vedomých snov, už by sme mali sami vidieť, čo nám funguje a čo nie a sami skúmať. To je tiež veľmi dôležitá súčasť celého procesu. Osobná zvedavosť a nie len plniť, čo nám kto povedal, alebo čo sme prečítali.

Všetko je inak

Sny ma neustále udivujú, najviac moju racionálnu myseľ. Vždy mám radosť, keď na niečo prídem,skúšam to a zistím, že to skvele funguje. Len do tej doby, než to fungovať prestane. Nejaký čas som nad tým bádal, až som prišiel na to, že snová realita nasleduje to, v čo veríme, vedome i podvedome. Takže ak ste niekde čítali, že v snoch nemožno cítiť chute, tak ani vy ich nemusíte cítiť.

Až potom vám niekto povie, alebo vás napadne, čo keď áno a zrazu chute, vône, proste všetko vnímate. To isté s technikami, niečo skúšate a pritom si hovoríte, toto bude ťažko fungovať a nefunguje. Potom porušíte všetky odporúčania, prejete sa, ste unavení, nahnevaní a bác, vedomý sen ako hrom. A to je jednoducho divné, aj hovoríte si, o čom to teda vlastne je, tie sny si robia, čo chcú. Ale postupne cez to začne presvitať celkový obraz. Je to o nás, o našom nastavení, túžbe, o tom, čo si naozaj želáme, v čo veríme. Takže priatelia, želám vám najmä otvorenú myseľ čomukoľvek. V snovej realite je jediný limit - naša predstavivosť a viera.

Je to lucidný sen, alebo čo to je?

V diskusiách na internete si môžete prečítať, že vedomé sny má skoro každý a niekoľko za noc. Ale keď budete čítať pozornejšie, zistíte, že väčšina opisuje len sen, v ktorom je zvýšené vedomie, alebo proste len zaujímavý sen. Ako to teda spoznať?

Akonáhle raz vedomý sen zažijete, nebudete o tom pochybovať, ste v sne, rozhliadate sa a máte proste radosť, ste účastníkom, je to nezameniteľný pocit. Ale úroveň vedomia v sne, to už je iná vec. Zistili sme, že vedomie v sne môže byť od úplne minimálneho až po úplne uvedomelé. Preto sme zaviedli stupnicu čiže hladiny snov, to si píšeme aj k snom. Myslím, že to by vám mohlo veľmi pomôcť. Je to zase ďalší spôsob, ako o snoch premýšľať v realite.

Snová hladina 1

Do tejto hladiny patria krátke sny či ich útržky, ďalej potom sny majúce dej, v ktorom mi nič nepríde divné.

Snová hladina 2

Sny majúce jasný dej a po prebudení si ho dobre pamätám. Delím ich do troch skupín podľa toho, ako veľmi si uvedomujem, že to je sen.

2A - Slabé uvedomenie: Vnímame, že udalosti v sne sú divné.

2B - Stredná uvedomenie: Sme si matne vedomí toho, že snívame.

2C - Silné uvedomenie: Vieme, že snívame, ale pokračujeme v sledovaní toku sna a zasahujeme do neho len minimálne. Toto býva najčastejšie zameniteľné s vedomým snom.

Snová hladina 3

Uvedomujeme si už, že sa jedná o sen, vedome sa pokúšame sen ovplyvňovať a aj tu platí rozdelenie do niekoľkých skupín.

3A - Slabé vedomie - vedomý sen - lucidní sen: Vieme, že snívame, ale vedomá sila je nízka. Sme vnútri deja a prežívame všetko tak ako v realite. Ale nemáme kontakt s reálnym svetom a dosť často si ani nespomenieme, čo sme chceli robiť. Taký sen trvá len krátko a aj dej je náhodný. Akonáhle začneme niečo meniť, tak nás sen vyhodí.

3B - Stredné vedomie: Dokážeme si spomenúť na svoj bdelý život, vybaviť si naplánované úlohy a dosiahnuť vysokú úroveň snovej manipulácie. Sen je už stabilný a môžeme naplno začať skúmať.

3C - Silné vedomie: vykazuje extrémne vysokú úroveň uvedomenia a snovej manipulácie, jasnosť myšlienok a uvažovania, spomienok.

Snová hladina 4

Cítim stabilitu sna, pomerne dlho zvládnem udržať vedomie o tom, že je to len sen. Zvládam stretávanie s ďalšími snivcami. Tvorím vlastný sen, snový priestor.

Snová hladina 5

Vedomé vstupovanie do sna. Prelínanie snovej reality do bežnej skutočnosti.

Techniky na prebudenie v sne

Technik na prebudenie nájdete v knihách aj na internete veľa. To je treba skúšať. Každému funguje niečo iné. Je dobré si nejakú techniku vybrať a tú skúšať niekoľko dní až týždňov, ak sa darí pokračovať, ak nie, začať skúšať niečo iné. Čo mi dobre funguje, je cez deň sa pozerať na svoje ruky (to ma niekoľkokrát prebudilo). Ďalší dobrý spôsob kontroly reality je skúsiť prestrčiť prst skrz ruku. Až sa vám to v sne podarí, budete čumieť. Pokúsiť sa vzniesť, povyskočit.Väčšina snov je tak úplne reálne vierohodných, že aj koľkokrát si urobím test reality a rovnako pochybujem o tom, že je to sen. 😊

Celkový obraz

Zaoberať sa snívaním, technikami a všetkým okolo toho je dôležité a som si absolútne istý, že ak vytrváte pár týždňov, začnete dosahovať vedomé sny častejšie a častejšie. Avšak ak chcete ísť hlbšie a hlbšie, dostať sa za hladinu 3C (viď. Vyššie, hladiny), tak je potrebné začleniť do výcviku celý svoj život. Svoju myseľ, telo, proste všetko. A k tomu sa ukázalo, že skvele prospieva cesta Vládca Sily, je to cesta, ktorá nám pomáha prepojiť všetky časti nášho života. A pre snívanie predovšetkým trénovať pozornosť.

A na záver

by som rád uviedol, že toto nie je koniec. Týmto skutočná snová cesta ešte len začína. Ak sa chcete pridať a učiť sa, ako lepšie snívať a zlepšiť život, pozrite sa na „Cestu Vládca Sily“, ja tam vediem voliteľnú špecializáciu snívanie. Veľkou výhodou je podpora skupiny a zdieľanie snov. Teším sa na stretnutie, či už v snovej realite , alebo reálne :-)

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať