Vedomé lucidné snívanie, 2/5, Ako začať?

Som Búrka a na ceste Vládca Sily vediem Snivcov, ktorí sa učia ovládať svoje sny. Skúmame techniky a spôsoby, ako si lepšie a silnejšie uvedomiť, že sme v sne. Ďalej objavujeme techniky, ako v sne zostať čo najdlhšiu dobu a vedome tvoriť vlastný snový svet. Stále sa to zlepšuje. Je to úžasná cesta objavovania a tajomstiev.

Minule sme si povedali niečo o tom, čo je to sen a aké dôležité je mať svoj Dôvod, svoje Prečo.

Verím, že svoje "prečo" už máte spísané, alebo o tom veľmi vážne rozjímate. Je to naozaj kľúčové - dalo by sa to aj inak povedať, že týmto aktom vstúpite do Prúdu snívania. Poďme sa pozrieť na praktické kroky, ako začať.

Možno ste už v minulom článku postrehli, že si máte svoju snovú Víziu zapísať do snového denníka. Toto je druhá najdôležitejšia vec, akú môžete na svojej ceste k snívaniu urobiť.

Založte si svoj Snový denník! Môže to byť obyčajný zošit formátu A5, alebo nejaký špeciálny pekný, vybraný v správny čas a pri správnej konštalácii hviezd 😊.

Ja používam najradšej s krúžkovou väzbou. Je pre mňa veľmi praktický v noci, pretože sa v ňom dobre otáčajú listy. Mám ho položený hneď vedľa postele aj s ceruzkou (čo píše) a malou baterkou, aby som nemusel zakaždým rozsvietiť svetlo, keď sa zobudím. Osvedčilo sa a veľmi odporúčam, si sen zapísať hneď, ako sa zobudíte. Kedykoľvek v noci.

Niekedy si zapíšem aj 12 snov za noc, píšem si všetko, čo si pamätám. Ráno totiž spomienky na sny rýchlo miznú, alebo sa prekrývajú, alebo viem, že sa mi niečo snívalo, ale nepamätám si to. Toto je veľmi dôležité. Začnite si písať svoj Snový denník a už nikdy neprestaňte. Zo začiatku to bude dôležité cvičenie na precvičovanie snovej pozornosti, neskôr už záznam Vašej úžasnej Snovej cesty - snového života. Zapisovanie snov je dôležité ešte z jedného dôvodu. Tým, že si sen zapíšeme, mu dáme váhu a dôležitosť. Ku všetkým snom si píšem nadpis, o čom sen bol (to vám neskôr dobre poslúži, keď budete nejaký sen hľadať), miesto, kde sa mi sen zdal, ľudí, ktorých som tam stretol, a potom divné veci / situácie. Zo začiatku zapisujte všetko.

Prišli sme na to, že každý máme v snoch trochu iné zameranie a preto zapísaním všetkých detailov objavíte práve to svoje unikátne, ktorého je najlepšie sa držať. Niekomu sa opakujú v sne miesta, inému schéma sna, niekto sa stretáva stále s rovnakými ľuďmi. Neskôr nám to poslúži pre precitnutie v sne. Každý máme trochu iné snové nastavenia. Napríklad mne veľa miesta na precitnutie nezaberajú, fungujú mi skvele divné situácie (lietanie, dvakrát rovnaký sen, nelogické veci).

Zaujímavosť: keď začnete a naozaj sa do zapisovania ponoríte, môže sa Vám stávať, že sa zobudíte, sen si zapíšete, ale ráno nič v snovom denníku nenájdete, je to celkom bežné, nie je potreba to nijako riešiť, píšte ďalej 😊.

SEN4
som v obývacej izbe, sú tam nejakí ľudia a ja tam pred nimi stojím a hovorím im, toto je sen, viete to, a vtom si uvedomujem, že je to sen, uáááááá, radosť, ale oni krútia hlavou, že nie je, neveria, a ja im hovorím, je ... tak nejako si uvedomujem, že sa nemám rozhliadať a riešiť všetko okolo, ale že to musí odsypať, pekne reagovať, postupovať a tak .... a tak im hovorím, je to sen, pozrite, a dávam nohy pod seba do lotosového kvetu a vznášam sa asi meter nad zemou, krásny pocit a oni hovoria znova, nie je to sen, čo kecáš, premýšľam, čo ďalej, tak idem za mužom, ale on nesedí na svojom kresle, ale na druhom mieste, idem k nemu a chytám ho za ruky, že ho prebudím, úžasný divný pocit, beriem ho za ruky, ale on sa nechytá, alebo skôr len tak ľahko, takže ho chytím iba ja a úplne vidím, ako mu žiaria oči, taká divná nádherná modrá, ale nič, neprebúdza sa, ok, púšťam ho a idem do kuchyne, potom do chodby, premýšľam, čo ďalej, potom si spomeniem, pôjdem a navštívim kamarátku, to bude prekvapko :-D, ale ako, neviem, ako to urobiť, nikdy predtým som to nerobil, tak idem a prstom nakreslím na dvere (ktoré najskôr zavriem :-D, čo je predsa logické) bránu a hneď, ako dokreslím, tak sa brána otvorí a ja prejdem, som u kamarátky. Mám takú radosť a chcem si to zapísať, až sa budím :-D

Zhrnutie: založte si svoj denník, píšte si maximum snov čo najdetailnejšie, zapisujte si k snom nadpisy, miesta, ľudí a divné veci. Nabudúce si povieme niečo viac o tom, čo upraviť vo svojom reálnom živote, aby ste mali lepšie sny. A tiež pár zásad, čo robiť, keď už v sne precitnete.

 

Komentáre

PS: Vycestovať astrálne možno práve aj cez Vedomé sny:
"Stále som pomaly stúpal nahor a všetko sledoval z vtáčej perspektívy. Potom ma to, čo sa dialo dole prestalo zaujímať. Začal som sledovať moje vznášajúce sa telo. Videl som, ako mi po tele prechádza blesk alebo elektrika. Moje telo na povrchu iskrilo. Hneď na to som sa začal čoraz rýchlejšie točiť. Vnímal som v hlave obrovský rámus alebo hukot .... v dalsom okamihu som bol vymrštený do vesmíru.

Zrazu všetko stíchlo. Ja som sa cítil ľahký ako pierko. Nádherný zážitok úplnej pohody. Žiadne myšlienky, žiadne starosti .... len som sledoval hviezdy, mliečnu dráhu. Blaženosť, neviem, ako to presne vyjadriť slovami .... jednoducho dokonalosť bytia ..... tu som prvýkrát v živote cítil "iba" že SOM. Nič som nepotreboval, nič som neriešil. Chvíľu som si len tak lietal medzi hviezdami. Úžasné ..... bol som pozorovateľom tej hviezdnej parády. Neviem, ako dlho to trvalo. Potom som mal pocit, že niekto otočil vypínačom a ja som sa prepadol.

Cítil som zase svoje hmotné telo. Najskôr som sa uštipnul do ruky, či som hore, alebo čo sa to vlastne deje a začal som hýbať prstami na rukách. Bol som hore a pritom ešte doznievali tie obrazy hviezdnej oblohy, na ktoré som si mohol ešte pred chvíľou siahnuť. Úžasný, krásny, nezabudnuteľný zážitok. Potom som poďakoval vesmíru, že mi toto umožnil a požiadal o pokračovanie"

Antonín Kocek, účastník kurzu Astrálne Cestovanie

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať