"Experimentoval som s psychoaktívnymi látkami"

Čo sa môže stať ak niekto využije pomocné látky (drogy) a nepochopí, čo je mu ukázané? A čo s tzv. "Bad tripom" následne urobiť? Ak máte zlú skúsenosť s drogami, môžeme sa stretnúť a my vás skúsime z tohto problému dostať von.

Dobrý deň, so záujmom som si prečítal Váš pekne napísaný web. Napadlo ma, že by ste mohli byť schopní a ochotní osvetliť mi moje zážitky / problémy. Mám 34 rokov a pred dvoma až troma rokmi som experimentoval s psychoaktívnymi látkami (lysohlávky). Chcel som viac spoznať "realitu". Prvý experiment bol "príjemný", svet mi pripadal ako plný lásky a pripadlo mi, že zmyslom života je "prežiť šťastný život". Druhý experiment bol ale hrozivý. Dostal som sa do časovej slučky (fraktálu?). Keď prežijete rovnakú vec desaťkrát, je to sranda, pokiaľ ju ale prežívate po sté, sranda už to naozaj nie je. Ďalej mi pripadala moja žena ako výplod mojej fantázie alebo priamo ja. A tiež, že moje myšlienky nie sú moje. Dajú sa tieto zážitky nejako vysvetliť? Najhoršie na tom ale je, že od tej doby ma trápi panický atak a depresie. V depresii mi pripadá, že všetci ľudia sú ja a že som vlastne zúfalo osamelý a hrám si sám pre seba divadlo zvané život. Viem, že to znie nezmyselne, ale cítim sa tak a nie je to vôbec príjemné. Myslím, že by mi stačilo pochopiť, že to tak nie je a depresie by boli fuč. Mal by ste pre mňa nejakú radu alebo vysvetlenie? Za pomoc by som Vám bol moc vďačný. Ďakujem S pozdravom

Krásny deň,

podľa vášho popisu ste naozaj získal obrovské poznanie, to, o čo ste vo svojej podstate žiadal. Ukázala sa vám časť reality mimo hmotu. Branie podobných látok celkom iste nepodporujeme, ale dokážeme spoločne dané stavy pochopiť a všetko narovnať. Prvýkrát vám bola ukázaná jedna črepinka, ktorú ste pochopil, a teda bol zážitok naozaj príjemný.

Takisto druhá, hoci pre vás nepríjemná, skúsenosť je veľmi obohacujúca, aj keď chápem, že to tak momentálne vnímať nemusíte. Len pre vás poznanie bolo príliš silné a neuchopiteľné, tak ste ho začal prežívať ako tzv. "Bad trip". V tomto ohľade je využívanie pomocných látok k získaniu poznaniu práve veľmi riskantné. K rovnakému poznaniu možno dôjsť skrze hlboké terapie a meditácie, ale tu je možné z naozaj nepochopených situácií odísť, celé to analyzovať a potom sa znovu a znovu vracať a spoznávať po kúskoch. Kdežto pomocné látky v poznaní násilne držia počas niekoľko hodín a nie je možnosť odísť. Preto napríklad u rôznych kmeňov, sú tieto chvíle posvätné a je u nich sprievodca v podobe šamana, ktorý pomáha všetko pochopiť a upokojiť.

Máte obrovskú výhodu - poznanie ste si ponechal aj do bežného života (momentálne to vnímate ako panické ataky). Vy ste to poznanie nezahodil, ale ponechal si ho. Preto teraz máte len jedinú úlohu - pochopiť, čo sa tu odohráva, kto ste vy a čo je okolitý svet.

Môžeme vás týmto všetkým osobne previesť v hlbokej terapii, kde všetko reálne prežijeme, pochopíme, a tým narovnáme realitu. Ak budete chcieť, môžeme vám pomôcť sa tohto poznania úplne zbaviť, ale bola by to veľká škoda, takýto dar zahodiť. Podľa nás je oveľa užitočnejšie pochopiť a aktívne využívať.

A rozhodne najlepšia cesta je ku všetkým týmto poznaniam dôjsť cez meditáciu. Je to cesta legálna a bezpečná.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať