Zaspávanie pri meditácii a ako sa mu vyvarovať

Mám na vás jednu prosbu. Kedysi som bola tri dni na meditačnom seminári. Všetky meditácie som prespala. Zaplatila som si teda tri dni spánku (aj sedenia). Dnes už zvládam meditovať dopoludnia, večer stále tak maximálne dve minúty a som tuhá. Máte nejakú radu, ako sa naučiť nezaspávať? Predpokladám, že na vašom astrálnom cestovaní to bude predovšetkým večer. Za prípadnú radu ďakujem.

Tak, ako to popisuješ, sa to nedá nazvať priamo zaspávaním, jedná sa skôr o bez-vedomie. Máš veľmi slabé vedomie, ktoré sa podriaďuje fyzickej sfére. Aby sme si to dokázali lepšie predstaviť, tak použijeme metaforu fyzického tela. Tvoje telo môže byť tiež silné, či slabé. Niekto zdvihne nad hlavu 100 kg, a iní sotva unesú tašku s nákupom a sú zadýchaní. :)

Rovnako tak je to aj s naším vedomím a meditáciami. Akonáhle sa uvoľníme a máme vnímať iba naše vedomie, tak ak je slabučké, vydrží našu plnú pozornosť len pár sekúnd a potom "sa stratí". Respektíve my stratíme plný kontakt a nepamätáme si, čo sa deje, napriek tomu naše vedomie stále vníma. Poznáme to u veľa vyťažených ľudí, ktorí sú pod neustálym tlakom.

Vezmeme ich do terapie a oni "zaspia". V tú chvíľu môžeš na nich volať, kričať, hulákať, môžu spustiť sirény, ale oni sa nezobudia. Akonáhle ale privedieme ich vedomia späť k telu, stačí len milo zašepkať: "A teraz sa Tomáš navráť späť do tela, si úplne prebudený a plný sily.", A daný človek sa hneď preberie s úsmevom na tvári.

Takže nejde o klasický spánok, je to strata kontaktu s naším vedomím. Riešením je posilniť toto spojenie, posilniť svoje vedomie. Zrovna pred týždňom sa jedna Vládkyňa Sily radovala, že tam, kde predtým v meditácii podľa jej slov "odpadla", tak sa tam už konečne dostala a vie, čo tam je. :-D

Ako keby dokázala teraz otvoriť jedny malé ľahučké dvere s poznaním a tam sa rozhliadla, následne chceš otvoriť ďalšiu miestnosť, ale tie dvere sú už o niečo ťažšie, ale tiež to dokážeš a pokocháš sa novými výjavmi a poznaním ... ale ajhľa .. ďalšie dvere a tie už sú ťažké kovové. Dokážeš ich otvoriť, alebo zaspíš vyčerpaním? V tomto oslabenom stave vedomia by som ti skutočne neodporučila ísť na workshop, lebo by si jeho podstatnú časť skutočne prespala. :)

Najlepšie bude, keď si stiahneš meditáciu zdarma (nižšie je formulár na stiahnutie), či si zamedituješ pri relaxačnej hudbe, alebo sa budeš len pozerať na jablko (akokoľvek upokojiť svoju myseľ) a budeš si postupne posilňovať svoje vedomie.

Takže najskôr si nastavíš budík napr. Na 1 minútu a po 1 minúte skončíš meditáciu. Ďalší deň si túto dobu predĺžiš o 5 sekúnd a ďalší deň opäť a opäť. Až sa dostaneš na 10 minút a následne aj pol hodiny. Ako ti zosilnie vedomie, tak už budeš môcť predlžovať dĺžku trvania meditácie po pol minúte a bude to v poriadku.

Len sa musíš vyvarovať zaspaniu v meditácii. Akonáhle pocítiš, že sa už neovládaš a začínajú snové fantázie, myseľ si robí, čo chce, zastav meditáciu a vráť sa do plného vedomia. Takto si postupne svoje vedomie posilníš a upokojená myseľ nebude pre teba automaticky znamenať spánok, ale nádherné stavy vyššieho poznania.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Astrálne cestovanie

Poznaj život nezávislý na hmotnom tele

Chcem astrálne cestovať